måndag 2 november 2009

Måndagmorgon...

... är nåt speciellt. Vet inte hur det är hemma hos er, men här är det oftast den morgon som sätter standarden för hur veckan ska bli. Detta gör att jag fasar för hur den här veckan ska arta sig. Det kommer ju att bli tidiga morgnar som vanligt och det kommer nog att vara det minsta grynet som står för väckningen den här veckan (det var han som var störig och väckte sin storebror imorse). Det verkar också bli allt annat än lugn lek på något av deras rum som gäller för de är redan i full gång och härjar fast klockan bara är halv 6.

Ena bilen har bestämt sig för att det är dags att bråka igen. Alltså får vi hålla oss hemma tills den fått en diagnos, man vill ju inte göra felet värre. Alternativet är att köra Magnus till jobbet och han börjar vid halv 6 så det är inte nåt lockande alternativ. Det är ju en sak att gå upp tidigt och vara hemma och en helt annan att gå upp tidigt och få alla klara för att gå ut.

Det som bådar gott inför veckan är dock att vi har det varmt och gott här hemma och det finns till och med varmvatten. Just varmvatten är något som brukar vara en bristvara här eftersom varmvattenberedaren lagt av så vi måste elda för att få varmvatten. Hur lätt är det med pannan i ett uthus och två vildingar hemma. Ska man bylsa på dem kläder och ta dem med ut varje gång man behöver slänga in i pannan får man inte göra annat än att ta på och av kläder. Varför inte fixa varmvattenberedaren undrar ni. Jo det var ju så att elräkningen sjönk rejält när den gick sönder och snålänningen i Magnus tog liksom över och tyckte att han hellre sparar dom pengarna och lyssnar på mitt tjat och gnäll än fixar den. Men vi får väl se hur länge han står ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar