onsdag 14 oktober 2009

Ekonomisk, snål eller bara dum?

Så hände det igen.... bläcket var slut i skrivaren när jag skulle skriva ut ett av mina många pysselprojekt. Vad göra? Köpa nya patroner? Nej.... inte jag inte... Vi har nog haft den här skrivaren i 2 år nu och aldrig bytt patroner. Här i Stringlake praktiserar vi påfyllnad med universalkit från den formidabla affären Jula. Ja, ni vet ett sånt där kit med sprutor och små färgflaskor i svart, rött, blått och gult. Visst hade det väl varit lättare att bara köpa nya patroner tycker säkert du?! Enklare ja! Men tänk så många kronor man sparar. En patron kostar säkert 130 kr och ett påfyllningskit kostar 99 kr och då kan du fylla på i alla fall tre gånger på varje färg. Till saken hör nu att det inte är alldeles jättesmidigt att fylla på. Först måste man nämligen operera isär sina originalpatroner så man kommer åt innandömet. Sen ska man fixa ett hål för sprutan så att man får in färgen och efter det ska man täta samma hål så att färgen stannar kvar i patronen.

Idag hade det som inte får hända hänt. Tätningen på den gula patronen hade börjat läcka och det var duktigt kletigt på utsidan av patronen. Efter sanering och påfyllning ser det numera ut som om jag har begått någon typ av pengakup som gått snett för händerna är helt fulla med färg. För att inte tala om den sanering man måste göra i handfatet efter att ha tvättat av sprutorna som används vid påfyllning.

Sprutorna ja... dom brukar ligga på en hylla över handfatet inne på toaletten. Undrar vad eventuella besökare på denna toalett tror? Kanske att vi är världens knarkarfamilj som bara dräller våra attiraljer överallt.

Nej... det får nog bli nya patroner nästa gång... fast det är ju billigare att fylla på de gamla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar