måndag 26 oktober 2009

Vad...

gjorde man innan internet fanns?

Har nu

hunnit spela spel med mig själv, förr fick man hålla sig till patiens och hur roligt är det att blanda kortleken. Alternativet var att spela yatzy med sig själv. Eller den gamla godingen solitair.

kollat på foton från en tävling som min syster var med i helgen som gick. I bästa fall hade man fått se dem efter en vecka, men det troligaste är ju att det tagit bortåt ett år innan de blivit framkallade, i alla fall i min familj.

letat upp hur en flanellograf fungerar och fått tips på vad man kan använda för att inte behöva köpa färdiga kit. Dessutom fått tips om att skippa själva flanokonceptet till förmån för laminerade bilder och häftmassa. Detta hade kunnat ta flera dagar att ta reda på. Först hade man ju fått våldgästa nån förskola eller skola och där hitta en flanellograf i nån källare och sedan hitta nån "gammal" lärare som kunde berätta vad alla delar är gjorda av.

konstaterat att det inte finns några jobb i närheten att söka. Hade tagit en evighet att ta sig till arbetsförmedlingen och hämta platsjournalen för alla områden man är intresserad av. Hem och lusläsa dem bara för att upptäcka att det inte är någon färsk information.

fått ta del av vad som händer i vänner och bekantas liv. Hur många telefonsamtal hade det inte behövts för det? En del människor hade man nog aldrig ens lärt känna utan internet.

Och allt detta har tagit mig mindre än en timme.

1 kommentar:

  1. Ja visst e det superbt med internet...=)// johanna

    SvaraRadera