torsdag 15 oktober 2009

Komedi, skräckfilm eller verklighet?

22.30 en helt vanlig onsdagkväll... lugnet infinner sig äntligen i Stringlake. Båda barnen sussar sött i sina sängar.

23.59 den något övertrötta mamman sitter kvar vid datorn och spelar meningslösa spel för hon kan inte somna. Magnus kommer hem från jobbet och berättar om allt som hänt honom ute i verkligheten under eftermiddagen. Han har pratat med riktiga människor av kött och blod.... LIVE! wow.

00.23 mamman har gått och lagt sig i sin säng och slötittar lite på tv på ett gammalt avsnitt av 2 1/2 män. Somnar i någon reklampaus.

03.21 vaknar mamman med ett ryck av att det kommer missnöjda ljud från lilla sonens rum. Hon hoppar som en gasell ur sin säng och skyndar in på lillemans rum så att inte storebror ska vakna. Väl inne på sonens rum konstaterar hon att han nog faktiskt låtit i sömnen för han verkar sussa sött igen. Hon går tillbaka till sin egen säng igen.

03.24 hörs nya missnöjda ljud från lillemans rum. Gasellen... nej förlåt, mamman hoppar ur sin säng igen och springer in till sonens rum och grabbar tag i honom och nappen och tar med honom in i sin säng. Han somnar hyfsat snabbt och det gör mamman med.

04.11 dags att vakna igen! Stora sonen har bestämt sig för att nu har han sovit färdigt och går upp. Han traskar runt lite planlöst i huset och mamman hör honom öppna dörren till köket och tända lampan där. Sedan bär det av till stora rummet för att låta även det bada i ljus. Mamman är för trött för att bry sig och försöker somna om för hon vet att det är för sent att stoppa storebrors framfart så fort han tänt en lampa.

04.45 hör mamman att storebror är i antågande in till sovrummet. Där går det inte att tända för sladden till taklampan är som vanligt utdragen. Mamman försöker att så smidigt som möjligt ta sig ur sängen för att tyst ta med sig storebror in på sitt rum innan han väcker lillebror... men så fort hennes fötter landar på golvet slår lillebror upp sina ögon och han börjar genast rulla mot kanten. Mamma får snabbt retirera tillbaka till sängen efter att ha sagt till storebror att gå in på sitt eget rum för att där leka med lillebrors ena lacksko som är kapet för morgonen.

04.50 tänder storebror sin taklampa och det obarmhärtiga ljuset lyser in på mamman som fått lillebror att somna igen. Kanske att storebror stannar på sitt rum.

05.05 ser mamman att storebror är i antågande igen. Hon säger till den sovande pappan (ja, han kan sova igenom det mesta) att han måste hålla lite i lillebror så att hon kan kasta in storebror i hans säng. Pappan tar för lång tid på sig som vanligt och lillebror hinner vakna av att mamman är borta. Mammagris som han är börjar han yla för full hals och gör så under tiden mamman slänger in storebror i hans säng med förmaningen att han ska stanna där tills hans mamma säger att han får gå upp. Sedan springer mamman runt och släcker alla lampor en gång till för storebror är snabb och har hunnit med att tända upp halva huset innan mamman får tag på honom.

05.10 har mamman fått tyst på lillebror igen och han är på väg att somna i hennes famn. Då hör hon att storebror struntat i hennes förmaning och är uppe IGEN! Hon försöker snabbt att lägga lillebror i hans säng innan några lampor hinner tändas men återigen är det storebror som vinner. De möts i korridoren mellan sovrummen och lillebror får span på sin storebror. Mamman försöker ändå att lägga honom i hans säng. Sen tar hon storebror och lägger in honom i hans säng.

05.12 är det bara för mamman att gå upp. Lillebror står i sin säng och gnäller och storebror är återigen uppe och har nu tänt och dessutom hittat en tomte som glatt ropar "HO HO HO Merry Christmas!" när man trycker på den.

05.24 har lillebror, som fick katrinplommon igår, lyckats skita på sig och halva hallgolvet. Mamman tar in honom på toa för sanering och en omild sådan eftersom det inte finns något varmvatten. Lillebror verkar dock rätt nöjd för han grabbar tag om sin favoritkompis snoppen och skrattar. Tyvärr är ju sagda kompis också full med skit så den lyckan varade inte länge. När mamman äntligen fått bort allt bajs och vänder sig om för att ta en ny blöja passar lillebror på att strila över sitt ben och handduken som han ligger på. Ny sanering.

05.35 har mamman fått på lillebror nya kläder och han och storebror leker snällt på golvet i ca 2 sekunder innan lillebror tar ett ordentligt tjuvnyp på storebror. Sedan fortsätter det så fram till nu 06.00.

Jag måste erkänna att min trötta hjärna vägt fram och tillbaka vem som borde få ett par älghorn på sig och skickas ut i skogen så här i jakttider. Första tanken gick till den stora sonen, men den övergavs snabbt för tanken på Magnus med älghorn kryssandes mellan träden. Även denna tanke övergavs relativt snabbt och den jag vill skicka ut i den mörka skogen nu är Magnus chef som hittat på de störiga skifttiderna så att ingen får någon nattro. Får nog inhandla eller tillverka några horn och skicka dem till chefen i ett litet paket.

4 kommentarer:

  1. Gud vilken härlig blogg du har.....

    SvaraRadera
  2. tackar för det! Din är ju inte fy skam den heller :)

    SvaraRadera
  3. Man undrar hur du orkar om detta är en "normal" natt....=)Jojje

    SvaraRadera
  4. Nej som tur är så är inte alla nätter lika extrema. Men minst två-tre gånger är jag uppe varje natt. Men det går väl över nån gång får man ju hoppas.

    SvaraRadera